Gime.photo
Gime photo & video

Eszméletlen jók lettek a képek, köszönöm!
(Panna, modell, a nyers képek láttán, 2022.)
portré
Mert meg kell mutatkozni...
Mindenkinek van legalább egy arca, egyénisége, s ezt néha meg is kell mutatni. Néha művészien (szépség), néha hivatalosan (üzleti), de fel kell vállalni arccal azt, akik vagyunk. Ez néha nem egyszerű, hiszen egy portré egyben kitárulkozás is, mintha a nézőt engednénk egy kicsit a lelkünkbe látni ahogyan a portrén az objektívbe, s azon keresztül a néző szemébe tekintünk. Hiszen a szem a lélek tükre.
A SZEMÉLYES, AVAGY MŰVÉSZI PORTRÉ egy kicsit elvontabb, hangulatosabb, nyugodt lelkű világot mutat meg a személyről, nem feltétlenül csak arcképben, hanem akár teljes alakos képekben is. Az ilyen portré utómunkája is ehhez a hangulathoz igazodik. Ez nem jelent gyenge az utómunkát, csak más, a hangulatra koncentráló jellegűt, de ugyanolyan magas színvonalút, mint az üzleti portré esetében.
A SZAKMAI PORTRÉval a tevékenységünket mutathatjuk meg, azt, hogy mivel foglalkozunk, s közben milyen emberek vagyunk. Az utómunka itt már lehet „erősebb” is, de elsősorban a munkahangulat, a tevékenység a lényeg.
Az ún. IMÁZS-FOTÓ leginkább egy lazább szakmai portréként fogható fel, itt inkább egy hangulat "elkapása" a lényeg, nem feltétlenül a szakma vagy a munka megmutatása.
Az ÜZLETI PORTRÉ (angolul ezt nevezik BUSINESS HEADSHOT-nak) egy viszonylag szigorú szabályrendszerű portré, speciális világítással és szűk, az arcra fókuszáló kivágással. Az üzleti portré utómunkája gyakorlatilag egy magazin bőr-retus, tehát olyan, mint amivel modell-divat képeket utómunkázunk magazinokban való megjelenéshez. Ez nem jobb, mint az előzőek, csak más, mint ahogy a célja is más, viszont igen idő- és munkaigényes folyamat.
Egy önéletrajzba, főleg álláspályázathoz inkább az üzleti portré ajánlott, esetleg közeli szakmai portré, szakmai bemutatkozásba szakmai portré, míg egy személyes bemutatkozóba a személyes/művészi portré való.
A fotózás után egy privát, jelszóval védett online galériában lehet kiválasztani az utómunkázva megkapni kívánt képeket.
Az általam készített portrékkal a legjobb arcodat mutathatod meg a világnak.
Ha szeretnéd, hogy önmagad megmutatásának egyik legbensőségesebb módja általam készüljön, akkor kérlek, hogy keress meg a xp@Gime.photo email címen.
PORTRÉ CSOMAGAJÁNLATOK
 
 
 
- Minden tartalom // All content - - © Gime.photo Gimesi András Gime - - Minden jog fenntartva // All rigths reserved. 1995-.... - - impresszum - - webdev: © Gimesi András Gime >>> http://Gime.hu - - Az oldal sütimentes. -